La B 124 connectant amb l'autopista

Comunicacions terrestres.
El malson de mai no acabar.
Tot plegat ve per un article que la Plataforma Sant Julià publica a Forja i, una setmana després, a l'Actual: connectar la B124 directament amb l'autopista sense creuar el nucli urbà de Sabadell.
Desaparegut per fi el projecte desarrollista del 4t Cinturó, i a l'espera de projectes que permetin donar resposta a les necessitats reals de mobilitat de les diferents corones que envolten Barcelona -comunicar-se entre sí, bàsicament, recordem que només un 6'5% dels vehicles creuen la regió de punta a punta, la resta és trànsit intern- continuem amb el mateix repte de tota la vida:
Com arribem a l'autopista sense creuar Sabadell?
La Plataforma Sant Julià ho resol brillantment recuperant vells projectes pels quals Sabadell ja està preparat: connectar amb un pont que travessi el Ripoll fins al final de l'avinguda Can Deu, per on passaria semisoterrat fins a connectar amb la ronda Oest. (si us llegiu l'enllaç a l'article de l'Actual hi trobareu tots els detalls)
Des d'Esquerra hi hem donat suport des del minut zero com a nou paradigma de connexió amb l'autopista, substituint el projecte actual que consistia en desdoblar la carretera... fins al pont! (que és d'un sol carril i més aviat estret
Potser el fet que Esquerra i Iniciativa, sense representació a l'ajuntament, i l'Altraveu haguem donat suport al projecte fa que el PSC local no s'hagi mostrat massa receptiu al tema fins el moment (m'agradaria equivocar-me, tot i que hi ha uns quants senyals que apunten en aquesta direcció), però confiem en que el sentit comú acabarà imposant-se i l'interès general predomini per sobre dels partidismes. (que ja és confiar, però sóc optimista de mena)
És evident que amb aquest projecte només resoldrem una part del problema, l'altre és una xarxa ferroviària eficient (i quan dic ferroviària hi incloc l'opció tramvia) per a resoldre bona part del transport privat. Però aquest és un altre tema que no podrem solucionar fins que no tinguem un nou país.


El mapa que es va publicar a Forja (clic per a fer-lo més gran)



Coses que han anat apareixent a l'Actual:

25 de maig: primera mostra de suport d'ERC al projecte.
7 de juny: roda de premsa d'ERC Castellar i Sabadell.
19 de juny: ICV organitza un debat (resum aquí)
25 de juliol: PR al Parlament.