Perspectives



Hem deixat sis mesos per a veure si la no presència d'Esquerra a l'ajuntament era compensada per les actuacions de la resta de formacions polítiques. He de confessar que m'hauria agradat molt que fos així, que, encara que fos repartit entre un parell de grups, s'anessin debatent al ple municipal qüestions locals i nacionals per mirar de donar sortida a l'atzutzac on ens han ficat: la quantitat d'hores i maldecaps que ens hauria estalviat -i la quantitat d'hores de pare, mare o parella que les nostres famílies haurien guanyat- són francament temptadores.
He seguit els plens -còmodament des de la butaca de l'ordinador, això sí- m'he regirat els pressupostos aprovats -i les seves esmenes- i llegit amb atenció tota aquella informació a la qual pot accedir un ciutadà habitualment.
I trobo a faltar moltes coses. Moltes.
Així doncs, hem optat per col·laborar des de fora. No tenim prou suport en vots per a prendre la paraula des del Ple municipal, però tenim la responsabilitat moral de fer veure allò que els altres no veuen o de donar senyals d'alerta quan trobem un camí que creiem vàlid -que els altres ens facin cas o no ja queda fora del nostre abast-
Allò que segur que no vull fer és tancar-me en una bombolla de vidre per viure a la meva manera envoltat de gent guai que pensi com jo i des d'on assenyalar amb un posat d'indignació totes les males actuacions del altres. Així no transformarem la societat ni alliberarem el país. Hi ha moltes qüestions que hores d'ara em preocupen enormement o temes que són cabdals hores d'ara i que semblen no passar més enllà d'un titular de l'Actual en el millor dels casos.
Per tant, amb les companyes i companys de la secció local i amb totes aquelles persones o organitzacions que en un moment determinat puguem compartir objectius seguirem menjant pols a l'era.
Hem començat per una qüestió simple però que havia passat per alt als regidors i regidores de la Vila: fa mesos que corre una moció per tal d'adherir els municipis a l'Associació de Municipis per la Independència. Ningú no l'havia presentada, encara. Hem demanat als partits polítics amb representació que compleixin el mandat popular clarament expressat el 13D de 2009 i que ho facin: hores d'ara només ha contestat una regidora de l'Altraveu, confirmant-nos que la duran a ple.
Properament us explicaré més propostes en les quals estem treballant. I altres coses, és clar.