Manifestació contra el maltracte animal el 21.


Les imatges són dantesques: dos operaris llencen calç viva sobre el cadàver famèlic d'un cavall. Aquesta operació es produïa fa pocs dies, a finals d'agost, a pocs centenars de metres del centre del nostre poble. 
L'ADA-CV, l'associació per a la defensa dels animals a Castellar, ha denunciat abastament el cas (notícia aquí, publicada a l'espai que l'Altraveu disposa a l'Actual) i han convocat una manifestació de rebuig el proper diumenge 21. Asseguren que l'actuació municipal ha estat, com a poc, incorrecta i tardana i que només ha actuat denunciant el cas davant l'evidència que hi havia testimonis gràfics del fet i que la indignació ciutadana era evident. O, el que és el mateix, quan van detectar moviments al Facebook...
Ara ha estat un cavall, però a la zona ja vam denunciar barraquisme i galliners en males condicions ja fa uns quants anys (el malaguanyat Oriol Papell era regidor i va portar a veure-ho in situ al regidor responsable sense que aparentment passés res).
Per tant, malgrat no tingui dades objectives per a contrastar-ho, la versió que exposa l'entitat ADA em correspon més amb l'experiència personal de desídia, deixadesa i tantsemenfotisme que he percebut des de l'ajuntament cap a la zona del torrent de Canyelles i de la llera del Ripoll en general. Moltíssims metres quadrats que cal dignificar amb urgència. Per a la dignitat de persones, animals i paisatges.
I, segur, haurem de treure aviat al debat públic les colònies de gats, els centres d'acollida animal i altres temes que afecten als animals dins la nostra societat.